Speculoos appel/kaneel no bake❤️

Crush een pak speculoos koekjes in je keukenmachine. Gebruik 2 el gesmolten kokosolie. Voeg de gesmolten olie toe aan de kruimels en roer net zo lang tot alles nat is. Doe wat bakpapier op de bodem van de springvorm en stort het kruimel mengsel erop. Gebruik een eetlepel om het goed te verspreiden en aan te drukken. Zet de springvorm in de koelkast.

Smelt 2 eetlepels speculoos in een steelpannetje, voeg een beker plantbased yoghurt toe (ik gebruikte soja, ongezoet van de ah). Doe er 1 el kokosbloesemsuiker bij en roer het goed door. Voeg een theelepel agar agar toe en mix goed. Blijf roeren en laat het ongeveer 5 minuutjes zacht koken. Zet het vuur uit.
Klop 1 pakje Alpro slagroom op tot het goed stevig is (ik voeg 2 zakjes vanillesuiker en 1 zakje klopfix toe). Als dit klaar is, is je speculoosmengsel wat afgekoeld. Gebruik een spatel en “vouw” je slagroom door het speculoos mengsel. Doe het voorzichtig, maar meng het goed. Stort het mengsel vervolgens op de bodem in de springvorm en plaats terug in de koelkast.

Neem 2 appels, schil ze en snijd ze in kleine blokjes. Bak de appeltjes in een pannetje met wat kaneel (theelepel ongeveer) en wat suiker (hoeft niet, mag gewoon). Roer goed en bak ze tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en drapeer ze over je taart. Eigenlijk wilde ik er nog streepjes gesmolten speculoos overheen doen, maar ik had teveel trek😬 dus het werden klodders speculoos met gebroken stukjes koek(lekker voor de crunch).

Je kunt de taart een paar uurtjes laten opstijven, maar mijn ervaring met dit recept is dat je prima kunt beginnen met eten wanneer je klaar bent met het maken. Het stijft best snel op.

*2 pakken speculoos (1 voor de bodem, 1 voor decoratie en om te snoepen tijdens het bakken🤪
*1 pot speculoos
*1 beker plantaardig alternatief voor yoghurt
*agar agar (ik gebruik die van Holland&barrett)
*kokosbloesemsuiker
*2 appels, in stukjes
*kaneel
*kristalsuiker