Roti met aardappelvulling.

Ik maakte 12 flinke rotiplaten.
Doe 2 zakjes gist in een kom met een halve tl kristalsuiker. Voeg er 600ml warm kraanwater aan toe, mix het even en zet het een half uurtje aan de kant.
Schil een kilo kruimige aardappelen en kook ze tot ze mooi zacht zijn. Giet af, stamp ze helemaal zacht. Knijp er 2 knoflookteentjes door, 2tl komijnpoeder, 2tl kurkuma, een tl zout en wat gemalen zwarte peper. Meng het tot het een glad geheel is, dek af en zet aan de kant.
Neem een grote kom (ik nam die van mijn keukenmachine) en doe er 1kg zelfrijzend bakmeel in. Doe er 2tl zout, 2tl knoflookpoeder, 2tl uipoeder en 2tl komijnpoeder bij. Roer even door, voeg 2el zonnebloemolie toe en giet het gistmengsel erbij. Ik liet het 15 minuten kneden in mijn keukenmachine, met de hand kan natuurlijk ook. Hoe beter, langer en harder je kneed, hoe lekkerder je roti straks. Dek de kom af met een vochtige schone theedoen en zet zeker een uur aan de kant.
Als je aardappelmengsel afgekoeld is maak je alvast balletjes ervan, ongeveer de grote van een bitterbal.
Als je deeg klaar is, stort je het op een met bloem bestoven werkplek. Weeg het even en deel het in 12 a 13 balletjes. Druk de balletjes plat, maak een kommetje in je hand en leg er een balletje aardappelmengsel in. Zorg ervoor dat je het deegballetje goed afsluit en leg ze in een ruime schaal, strooi wat bloem en dek af met een vochtige doek.
Druk een balletje plat en rol voorzichtig uit tot het de grootte heeft van je pan. Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een grote pan en leg je rotiplaat erin. Bestrijk de bovenkant met wat olie. Draai ze tijdig om, de roti hoeft niet helemaal bruin te worden.
Leg de rotiplaten in een groot vergiet en dek af met vochtige doek als ze klaar zijn. Zo houd je ze zacht.

Geniet ervan!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb