Massala “kip” 2.0!🤤

Dagje vrij, dus eindelijk weer even flink uitgepakt. Ik maakte zelf fluweelzachte rotiplaten, gevuld met aardappel, erbij.

Schil 1 kilo kruimige aardappelen en snijd deze in niet al te grote stukken. Kook ze kort voor, giet af en zet ze aan de kant.
Snijd 3 witte uien, 3 grote trostomaten en hak 4 knoflooktenen fijn.
Doe wat zonnebloemolie in een pan, doe de inhoud van 2 pakken kipstuckjes in de pan en bak ze even. Voeg de uien toe tot ze glazig zijn, voeg dan de tomaten en knoflook toe. Doe een el Chan’s massala kruiden in dezelfde pan, doe er 2 tl komijnpoeder, 2 tl zwarte peper, korianderzaad bij. Pak vervolgens een potje Faja Lobi (roti massala trafasie) en doe de inhoud in de pan. Vul het potje daarna met water en voeg ook dat toe (ff schudden). Roer het geheel goed door. Voeg de kouseband toe (ik gebruik een zak uit de diepvries van de toko) en schep de voorgekookte aardappel erbij. Zorg ervoor dat de aardappelen net iets onder water staan. Deksel op de pan en rustig laten pruttelen. Snijd een rode peper in smalle ringetjes en voeg toe aan de pan, roer wederom even goed door. Laat het een kwartier pruttelen met deksel en proef dan even of je nog iets aan wil vullen (zout, peper, wat scherps, water enz). Nog 5 a 10 minuutjes en je kunt aan tafel!

Eet smakelijk!❤️💚

* 1 kg aardappelen (kruimig)
* 3 witte uien
* 3 grote trostomaten
* 4 tenen knoflook
* Chan’s massala kruiden
* potje Faja Lobi Roti Massala Trafasie
* komijnpoeder
* korianderzaad
* zwarte peper
* zout
* 1 rode peper
* 2 pakken Kipstuckjes (dvs)
* 1 zak Kouseband (toko)
* zonnebloemolie