Thaise ramen met gyoza.

Kneus een stengel citroengras en snijd in 3 stukken. Verhit wat plantaardige olie (ik nam sesam) en voeg de flink gekneusde stukken citroengras toe. Snijd een stuk of 8 paddenstoelen (ik nam verse shii-takes) in plakken en doe in de pan. Snijd een hand vol wortelen in dunne plakjes en evt een rode puntpaprika in ringen (deze had ik niet in huis, maar lijken me een heerlijke toevoeging). Pers ook 3 knoflooktenen en doe alles in de pan. Bak en roer het een paar minuutjes. Ik deed er een flinke tl chilivlokken bij, maar als je daar niet van houdt, doe vooral lekker niet. Voeg een flinke eetlepel rode Thaise curry toe en een blikje kokosmelk(Fairtrade ivm de aapjes). Ik schonk er een liter kokend water bij vanuit mijn waterkoker en voegde er 2 flinke theelepels “kippenbouillon” van biotoday aan toe. Groentenbouillon kan ook heel prima! Of mushroom bouillon. Voeg 1 eetlepel vegan vissaus toe en 1 eetlepel bruine basterdsuiker. Roer het geheel even goed. Voeg je noodles toe. De hoeveelheid is helemaal afhankelijk van hoe je de ramen graag eet. Ik at hem echt een beetje als soep en dan heb je er wat minder van nodig. Eet je het meer als noodle gerecht dan voeg je wat meer toe. Hou er rekening mee dat het in het gerecht iets langer moet koken dan op de verpakking staat. In de laatste 3 minuten voegde ik de bok choy (kleine paksoy) toe aan de pan. Ik sneed het kontje eraf en in de lengte sneed ik ze doormidden.
Bak ondertussen de gyoza’s eerst even in een scheut sesamolie tot de onderkant bruin en knapperig is. Voeg vervolgens een cm water toe aan je pan en leg het deksel erop. Laat even stomen(kleine 5 minuutjes) en laat het dan zonder deksel droog bakken. Bij het serveren verdeel je eerst de noodles over de kommen en daarna verdeel je de soep en groenten. Uiteraard sluit je af met de gyoza’s.
Je kunt er nog wat chili olie overheen gooien, uiteraard 🤤
Eet smakelijk!!

*citroengras
*plantaardige olie
*paddenstoelen naar keuze
*wortelen
*puntpaprika
*knoflooktenen
*Thaise rode currypasta
*blik kokosmelk
*bouillon (vegan kip, groenten of mushroom)
*vegan vissaus of mushroomsauce
*bruine basterdsuiker
*noodles
*bok choy
*vegan gyoza

Maak jouw eigen website met JouwWeb