Dumplings/gyoza:

Meng 400gr tarwebloem met 250ml heet water. Meng het, kneed het op een met bloem bestoven aanrecht net zo lang tot je een mooi en stevig deeg hebt. Laat het vervolgens een half uur afgedekt rusten.

Snijd een halve spitskool in hele kleine fijne stukjes en was het af. Snijd 4 flinke wortels in kleine blokjes en zet apart. Snijd een witte ui, pers 4 tenen knoflook en snijd 3cm gember heel fijn. Bak een pak vers vegan gehakt (of tofu) in wat olijfolie. Voeg de ui toe tot deze glazig is en doe de knoflook en gember erbij. Voeg een tl 5 spice poeder toe en een tl (of naar smaak) chilivlokken. Roer het terwijl het bakt en voeg de wortel en spitskool toe. Dek het even af tot de kool wat slinkt, blijf geregeld roeren. Doe er een scheut soyasaus bij en roer weer door.

Neem een balletje van je deeg en rol deze met je deegroller heel goed uit op een bebloemde ondergrond. Rol hem zo dun als je kan (ongeveer 1 tot 2mm). Ik rolde het in een lange reep en sneed hem dan 2x zodat ik 3 velletjes had. Hoeft niet heel netjes want ik vouw ze ook niet heel netjes😉. Schep de vulling in het midden van je deegflapje en vouw alle zijkanten naar binnen. Plak goed aan elkaar en tadaaa! Er is er 1 klaar. Ik bakte ze per acht in wat sesamolie. Als de onderkant bruin is, voeg dan wat water toe en doe het deksel op de pan. Laat ze even goed stomen, 5 tot 10 minuutjes. Ik maakte er 24 met dit recept. Schenk wat zoete ketjap en soyasaus in een schone pan. Voeg wat chilivlokken toe, een tl donkere basterdsuiker en een tl sesamzaadjes. Laat het even borrelen en roer het met een garde zodat het niet aanbakt. Het wordt een dikke saus. Schenk het over je gevulde flapjes (ik las dat ze potstickers genoemd worden😄) en strooi er wat wit en zwart sesamzaad overheen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb