Tapas!!!

Van de week maakte ik samen met mijn vriendin, Willemijn, deze zalige tapastafel. Zij maakte de kaasdip met jalapeños, guacamole, pizzarolls en gegrilde asperges😍

Ik kreeg wat vragen over de albondigas (balletjes in tomatensaus). Dat recept ga ik voor jullie uitwerken:

Ik bakte de balletjes (ik gebruikte de balletjes van Oumph! omdat deze een hele goede structuur en smaak hebben. Ik gebruikte er 9) even in wat olijfolie. Zet ze even apart.
Fruit vervolgens 2 witte uien, 4 geperste tenen knoflook en voeg hier wat chilivlokken aan toe.
Voeg een halve fles Mutti tomatensaus met basilicum toe en roer het even goed door. Voeg 1,5tl oregano, 1 tl tijm en 1 tl peterselie toe. Doe de balletjes in de saus. Laat het even 5 minuutjes pruttelen terwijl je roert. Voeg zout en peper toe naar smaak. Hak een handje verse basilicum en roer dit door het gerechtje. Ik voegde iets verse citroensap door het gerecht.

Ik maakte het voor drie personen. De hoeveelheden zijn makkelijk aan te passen. Proef goed tussendoor!

*Oumph vegan balletjes (kan van ieder gewenst merk)
*olijfolie
*2 witte uien
*4 knoflooktenen
*chilivlokken
*1/2 fles Mutti tomatensaus met basilicum
*gedroogde oregano
*gedroogde tijm
*gedroogde peterselie
*verse basilicum
*zout&zwarte peper
*indien gewenst wat citroensap naar smaak

De aardappelbolletjes linksboven zijn van de Jumbo. Gewoon even bakken in de airfryer. Zet een mengkom met een handje gehakte peterselie, 4 geperste knoflooktenen en een goede scheut olijfolie klaar en als ze uit de airfryer komen schud ze dan even goed in deze kom. Zo simpel en echt zaaaaalig!

Maak jouw eigen website met JouwWeb