Iskender met “kip” kebab.

Wanneer mijn zoons vroegah een broodje döner wilden bij een Turks eethuis, ging ik voor de iskender-schotel 🤤 Dat is zooo lang geleden! Ik mocht de “kip”shoarma van PLNT uitproberen dus een mooie gelegenheid om het eens uit te proberen.

Snijd een half Turks brood in blokjes, leg op een bakblik en druppel er wat oliifolie overheen. Gril het een paar minuten in de oven(of airfryer). Doe ongeveer 250gr tomaat in een blender met een kleine ui en 2 knoflookteentjes. Doe er een scheut water bij zodat het een mooie egale puree wordt. Doe een flinke scheut zonnebloemolie in je koekenpan en lat dit goed heet worden. Schenk je puree erin. Doe er 2el tomatenpuree bij in en roer het even goed. Voeg 1tl komijnpoeder, zout&peper, 1tl peterselie en wat chilivlokken naar smaak toe. Laat het op laag vuur een poosje borrelen terwijl je de shoarma (of kebab, normaliter at ik het met döner) in wat olie bruin bakt. Voeg nog wat olie toe aan de puree als het nog te dik is. Bak dan nog 2 minuutjes. Pers een teentje knoflook in een kommetje Alpro mild&creamy, voeg een snuf zout toe en roer goed door. Verdeel het brood over je bord en schep je shoarma/döner erover. Verdeel je tomatenpuree erover en schep je yoghurt daar weer overheen. Ik gebruikte wat koriander als garnering. Je kunt ook kiezen voor peterselie of het achterwegelaten. Serveer met rijst/aardappelschijfjes en/of een salade.

Ik vond het zalig, hopelijk jullie ook!
(Dit is uiteraard geen authentiek recept, slechts een probeersel😊)

*Turks brood
*olijfolie
*PLNT kipshoarma of een dönervariant
*Alpro mild&creamy
*verse knoflook
*gemalen koriander
*zout&peper
*chilivlokken
*gedroogde peterselie
*250gr tomaat
*tomatenpuree
*1 kleine ui
*verse koriander/peterselie

Eet smakelijk!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb