Dit was echt zoooo lekker! Ik maakte een “kip”, mango, kokos curry🥰

Verwarm wat olijfolie in de pan, snijd de Vivera kipfilet in blokjes en bak even in de olie. Schil 1 rijpe mango en verwijder de pit, snijd in stukjes en voeg ook toe aan de pan.

Schil en snijd nog een verse mango in blokjes en stop in een blender. Schenk de inhoud van een blik kokosmelk(400ml) bij de stukjes mango en voeg 1/2 tl mosterdzaad toe. Blend tot het een volledig glad mengsel is en zet het aan de kant.

Snipper een ui en voeg toe aan de pan met “kip”, doe er twee grote, geperstte knoflooktenen bij en een heel fijn gesneden rode peper. Hou je erg van scherp eten, gebruik dan 2 pepers. Bak eventjes en voeg een tl kurkuma, 1/2 tl mosterdzaad en 3 laurierblaadjes toe. Bak en roer. Als de zaadjes gaan knisperen voeg je je kokos/mango mengsel toe aan de pan. Verkruimel 2 kleine maggiblokjes en roer dit door de saus, net als een eetlepel bruine basterdsuiker.

Mijn (basmati)rijst kookte ik in een rijstkoker. Zorg ervoor dat het ongeveer tegelijk klaar is. Vis de laurierblaadjes uit de saus😉 Schep op, overdrijf met de koriander (als je het lust, platte peterselie of geraspte kokos gaan er ook goed bij) en eet!

Supermakkelijk, lekker snel en pfff zooooooo smakelijk!

Geniet ervan!❤️🌱

*vivera kipfilet
*blik kokosmelk
*2 verse mango’s
*1 of 2 rode pepers
*1 ui
*2 knoflooktenen
*koriander (of peterselie, of geraspte kokos)
*2 maggiblokjes
*2x 1/2 tl mosterdzaad
*3 laurierblaadjes
*kurkuma
*olijfolie
*basterdsuiker
*basmatirijst

Maak jouw eigen website met JouwWeb