Naanbrood.

In de kom van mn standmixer deed ik een zakje gist (7gr), 2tl suiker en 240ml goed warm water (uit de kraan). Even mengen en 10 minuutjes aan de kant zetten zodat het goed gaat schuimen. Doe er 2el olijfolie bij in, 1tl zout, 600gr tarwebloem en 250ml Alpro mild&creamy (of andere vegan yoghurt).
Ik zette de kom in de standmixer, je kunt ook met een lepel roeren (of het met je handen doen) en vervolgens 10 minuutjes flink kneden. Smeer wat olijfolie in je kom, leg de bal deeg erin, dek de kom af en zet deze op een warme plek. Laat het deeg een uurtje rijzen.
Doe in een klein kommetje ongeveer 3el olijfolie, 4 geperste knoflooktenen, 1tl gedroogde peterselie en 1tl gedroogd korianderblad. Roer even goed door.

Verdeel het deeg in ongeveer 12 bolletjes (ik had er 13🤪). Rol er eentje plat met de deegroller. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een klein beetje olijfolie in. Leg je platte deeg in de hete pan en bak kort aan beide kanten, tot het wat bruin kleurt(zie foto’s). Leg de naan op de schaal en leg de volgende uitgerolde plak in de pan. Kwast iedere naan op de schaal in met het oliemengsel.
Zaaaaalig bij dahl, een curry of gewoon met een hele goeie dip🥰 Geloof me, dit is een winnaar!

*tarwebloem
*olijfolie
*droge gist
*zout
*suiker
*Alpro mild&creamy
*gedroogde peterselie
*gedroogd korianderblad
*knoflooktenen

Maak jouw eigen website met JouwWeb