Bij de gyoza’s uit de post van vanmorgen maakte ik een soepje en vegan cha siu. Dit deed ik als volgt:

Zet 1 liter water op in een pannetje. Breng het zachtjes aan de kook. Voeg 2 el zoute soyasaus toe, 2 el mushroomsauce van Lee Kum Kee, 1 flinke tl lichte misopasta, 1 el gochujang (rode peperpasta. Hou je niet van heel pittig, neem dan een theelepeltje) en een scheutje vloeibare gula djawa toe. Roer tot alles vloeibaar en opgelost is en doe er 100ml plantaardige melk door (ik nam soya barista). Indien je een vissig smaakje wil kun je er een noriblad doorheen versnipperen.

Bak de vegan cha siu (amazing oriental, diepvries) aan beide kanten en snijd in plakjes.

Ik had veel gyoza vulling over en schepte 1 grote opscheplepel in een diep bord, schonk er wat soep in, legde de warme gyoza’s erin, de gesneden komkommer(in reepjes) erbij en verdeelde wat pittige shii-take saus over de gyoza’s. Schep een deel van de gesneden cha siu op het bord en top alles af met zwart en wit sesamzaad.

Ook lekker met wat ringetjes lente-ui erover.

Voor de gyoza’s en de vulling verwijs ik jullie naar de vorige post.

*Zoute soyasaus
*mushroomsauce Lee Kum Kee (toko)
*gochujang
*vloeibare gula djawa
*lichte miso
*100ml plantaardige melk
*vegan cha siu (amazing oriental)
*komkommer
*pittige shii-take saus (amazing oriental, in pot)
*sesamzaadjes
*gyoza’s en vulling uit de vorige post

Eet smakelijk!💚🌱

Maak jouw eigen website met JouwWeb