Supersnelle cheezecake met Galiameloen!

Mijn ouders kwamen omdat mijn jongste geslaagd is voor zijn VMBO-T! Ik wilde taart maken, maar ze kwamen al over een uur!

Ik deed een pak speculoos in mijn foodprocessor en maalde ze fijn. Twee gesmolten eetlepels kokosolie erbij en op de mengstand zetten. Stukje bakpapier onderin een bakvorm klemmen (ik gebruikte een kleine, hoge bakvorm). Doe het koekmengsel erin en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel gelijkmatig.
Pureer een halve galiameloen (ontpit en zonder schil, uiteraard) en giet in een steelpan. Voeg er ongeveer 150ml Alpro mild&creamy (ongezoet) aan toe. Zet het vuur laag en roer. Doe er de inhoud van 2 zakjes vanillesuiker bij en roer nog even door. Als het begint te koken doe je er een theelepel agar agar bij(ik gebruik die van Hollans&Barrett), zorg dat je dit heel goed doorroert. Ik gebruik een kleine garde.

Doe ondertussen een pakje Alpro om op te kloppen in je keukenmachine en klop op tot het stijf is.

Laat het mengsel in je steelpan 4 tot 5 minuutjes zachtjes koken (blijf roeren) en zet dan het vuur uit. Blaas, roer en laat het afkoelen. Giet het voorzichtig bij de slagroom en “vouw” het mengsel met een spatel door elkaar (niet keihard roeren want dan is de slagroom weer zacht en vloeibaar). Giet het mengsel in de bakvorm, op je bodem en zet weer in de koelkast. Laat hem daar een uurtje of twee staan en tadaaaaaaa! Perfection👌🏽😍

Galiameloen is heel zacht van smaak, je kunt dit eigenlijk met iedere fruitsoort doen. De bodem kun je ook van oreo’s, digestive koekjes of havermout, dadels en noten maken!

*Alpro om op te kloppen
*2 zakjes vanillesuiker
*agar agar
*een halve galiameloen
*Alpro mild&creamy ongezoet
*1 pak speculoos
*2 el kokosolie

Maak jouw eigen website met JouwWeb