Dit vind ik altijd zo’n ideaal recept! Fijn na een lange dag werken of als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond en lekker wil eten. Met gemak klaar binnen 10 minuutjes!

De vegan garnalen marineer je de avond of ochtend voordat je ze bereid. Doe ze in een kommetje met een goede scheut olijfolie, 3 geperste knoflooktenen en een beetje Lee Kum Kee mushroom soyasaus. Ik doe er altijd een handje gedroogd zeewier bij in voor een extra vissige smaak. Mix even goed en zet afgedekt weg in de koelkast.

Zet een pan met net gekookt water (uit de waterkoker) op het vuur en voeg je noodles toe. De meeste noodles hebben een kooktijd tussen de 3 en de 5 minuten. Laat ze na het koken uitlekken in een vergiet in de wasbak.

Neem een wok (zodra je noodles in het water zitten) en doe er een flinke scheut sesamolie in. Zodra de olie goed heet is voeg je 2 zakken Thaise wokgroente (van de AH) toe. Schep je garnalen (zonder het zeewier) erbij en wok op hoog vuur. Giet je noodles af en spoel ze even met wat koud water, laat uitlekken.
Doe een scheut Lee Kum Kee mushroom soyasaus in de pan met groenten en garnalen en een eetlepel of 2 crispy chiliolie (toko) als je van lekker pittig houdt. Mix nog even goed.

Schep de noodles op je bord en verdeel de groenten/garnalen erover. Schep naar smaak nog wat crispy chili olie erover.

Eet smakelijk!!

*vegan garnalen (te koop bij amazing oriental)
*noodles
*olijfolie
*3 knoflooktenen
*handje gedroogd zeewier
*Lee Kum Kee mushroom soyasaus
*sesamolie
*2 zakken Thaise wokgroenten(let op!! Neem die van de AH! Die van Jumbo heeft een hele andere samenstelling)
*crispy chiliolie