Deze dahl van rode linzen is banging!!!

Doe wat olijfolie in je pan en voeg 2 gesnipperde rode uien toe. Bak even tot ze glazig zijn en voeg dan 5 grote tenen knoflook en 2 eetlepels geraspte gember toe. Doe er 1,5tl gerookte paprikapoeder bij, 1,5tl kurkuma, 2tl garam massala, 1,5tl gemalen komijnzaad en 1tl korianderblad. Bak dit eventjes mee om alle aroma’s goed vrij te laten komen. Spoel 400gr rode linzen af en voeg toe aan de pan. Giet er 750ml kokend water bij. Verkruimel 4 kleine maggiblokjes en breng zachtjes aan de kook. Kook het 10 minuten met deksel, op laag vuur. Roer regelmatig even om. Voeg een blik tomatenblokjes en een blik kokosmelk (beide 400ml) toe en breng weer aan de kook. 2el palmsuiker toevoegen en zwarte peper&zout naar smaak. Spuit er wat citroensap door. Kook tot de linzen goed zacht zijn, in totaal ongeveer een half uurtje.
Hak bij voorkeur wat verse koriander (maar voor de haters is platte peterselie ook een optie) en voeg wat plantaardige yoghurt toe bij het opdienen. Heerlijk met rijst of met die heerlijke naan van mij😋

*400gr rode linzen
*2 rode uien
*2 el geraspte gember
*5 grote tenen knoflook
*kurkuma
*gerookte paprikapoeder
*korianderblad
*komijnzaad gemalen
*garam massala
*blik tomatenblokjes
*blik kokosmelk
*palmsuiker
*zout&zwarte peper
*citroensap
*verse koriander/peterselie
*plantaardige yoghurt
*olijfolie                                                                       *maggiblokjes