Pittige miso soup met gyoza.

Snijd een rode ui in reepjes en 2 a 3 tenen knoflook in smalle plakjes. Doe een scheut sesamolie in een soeppan en bak de ui en knoflook kort. Voeg een lepel gochujang en een lepel lichte miso toe. Ik gebruik eetlepels, maar ik hou van goed pittig. Probeer gaandeweg goed te proeven. Je kunt later altijd nog iets toevoegen, het eruithalen is lastig😉
Kook 1liter water in je waterkoker. Voeg een hand gedroogd zeewier (geen nori, maar strengetjes) toe aan je pan, net als een verkruimeld blokje groentenbouillon. Schenk een liter kokend water in je pan en roer het geheel even goed. Doe het deksel erop en laat zachtjes koken. Bak de gyoza’s in een koekepan. Wanneer ze bruin en krokant worden aan de onderkant, voeg dan een cm water toe aan de pan en leg het deksel erop. Stoom de gyoza’s een minuut of 7 en laat het dan nog even bakken zonder deksel zodat al het water verdampt.
Als noodles gebruikte ik kant en klare cognac noodles. Die spoel je even af en voeg je dan gelijk toe aan je gerecht. Even een paar minuutjes meekoken en dan is je soepje klaar. Leg de gyoza’s bovenop, schep er wat chili olie en lente-ui over. Een paar sesamzaadjes erbij en dan heb je een heerlijk soepje👌🏽
In de avond at ik het nogmaals, maar de gyoza’s had ik al op. Dit keer voegde ik een pak silken tofu toe, in blokjes. Dit was ook echt zalig!

*rode ui
*knoflook
*zeewier
*groentenbouillonblokje(leuk woord voor galgje❤️)
*gochujang
*lichte miso
*cognacnoodles (of iedere andere noodlesoort!)
*gyoza(te koop bij de ah en de toko, ook prima zelf te maken)
*lente-ui
*sesamzaad
*crispy chili oil