Wederom een ramen recept. Ik ben er echt dol op!

Doe wat sesamolie in een pan en voeg reepjes ui en 3 knoflooktenen in plakjes toe. Als deze glazig zijn doe je er een eetlepel gochujang bij en een eetlepel miso. Roer tot het een mengsel geworden is. Voeg iets minder dan een liter water toe (ik voeg het altijd kokend toe vanuit de waterkoker) en roer. Voeg er 2 tl mushroom bouillon aan toe. Leg er 2 strengetjes noodles in (ik gebruikte udon noodles. 1 strengetje is 1 pakketje met een papiertje erom in het midden). Zet het vuur laag, deksel erop en laat even lekker koken.

Snijd een pakje koningsoesterzwammen in smalle plakjes in de lengte. Bak ze in wat olie met 1 tl 5 spice en 1el gochugaru tot ze wat bruin zijn. Bak een greenforce omelet en snijd een stuk komkommer in dunne reepjes.
Check je noodles, als ze klaar zijn giet je de soep in een kom/schaal/diep bord. Schep de koningsoesterzwammen erop, snijd je “ei” in reepjes en leg ze erop en leg ook je komkommer reepjes erbij (heerlijk met een koude crunch erbij). Ik deed er wat verse koriander over en schepte er flink wat crispy chili oil overheen. Wat sesam erbij, eetstokjes in de aanslag en genieten maar!

*ui
*knoflooktenen
*miso
*gochujang
*mushroom bouillon (Lee Kum Kee, toko)
*noodles naar keuze
*sesamolie
*koningsoesterzwammen
*5 spice
*gochugaru
*greenforce ei
*komkommer
*crispy chili oil
*sesam
*verse koriander

Maak jouw eigen website met JouwWeb