Gisteren aten we deze zalige, kazige, romige linguini. Een heerlijk simpel recept. Alles in 1 ruime ovenschaal de oven in en wachten tot het klaar is👌🏽

Verwarm je oven op 200 graden.

Neem een ruime ovenschaal en leg er 350gr linguini in. Giet er 300ml kokend water overheen, 1 tl zeezout, 1 tl zwarte peper, 3 el edelgistvlokken. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen, naar smaak. Giet er 400ml plantaardige melk bij (ik nam ongezoete amandelmelk). Leg een heeel blok Violife Greek white midden op de linguini. Pers 4 grote knoflooktenen en verdeel deze deels over de kaas, de rest in de nattigheid. Giet wat olijfolie over de kaas en knoflook zodat dit niet verbrandt. Voeg 3 handjes snoeptomaten toe aan het natte gedeelte en draai ze even om in de nattigheid zodat ook zij niet verbranden. Zet nu je schaal in de oven en wacht ongeveer 35/40 minuten.

Snijd intussen 2 rode uien in halve ringen. Bak ze in een scheut olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg 1tl zeezout en 1,5 tl kristalsuiker toe, roer goed, zet het vuur laag en bak heel zachtjes tot de uien bruinig worden. Laat ze zo’n 20 minuten zachtjes bakken terwijl je slechts af en toe roert. Als de pan te droog wordt doe je er een lepeltje water bij. Na de 20 minuutjes voeg je een flinke el rode wijn azijn toe. Laat het nog 5 tot 10 minuutjes bakken/koken.

Haal je schaal uit de oven en gebruik 2 vorken om de pasta los te maken en te mengen. Test even of de linguini zacht genoeg is geworden(zo niet, nog eventjes terugzetten, maar normaliter moet het met deze baktijd klaar zijn). Serveer met de gecarameliseerde uien en geniet!!
Geraspte kaas is in deze echt niet nodig, maar kan er uiteraard altijd nog bij😄

*350gr linguini
*300ml water
*400ml amandelmelk
*1tl zeezout
*1tl zwarte peper
*3el edelgistvlokken
*italiaanse kruiden naar smaak
*3 handjes snoeptomaatjes
*Violife Greek white
*olijfolie
*3 grote knoflooktenen

*2 rode uien
*1tl zeezout
*1,5tl kristalsuiker
*1el rode wijn azijn
*scheutje olijfolie

Maak jouw eigen website met JouwWeb