Terug in mijn leven!!!
Döner kebab🥰

Gemaakt van tarwegluten, maar als je het proeft geloof je het niet! Wel de smaak van vroeger, maar niet het dierenleed, I LOVE THIS!

In een mengkom deed ik 250gr tarwegluten (ik koop het bij de notenshop, online). Daarbij deed ik: 1/2tl zwarte peper, 1/4tl cayennepeper, 1el korianderblad(gedroogd), 1tl komijnpoeder, 1tl knoflookpoeder, 1tl uipoeder, 1el oregano, 1tl gerookte paprikapoeder en 1tl selderijzout👌🏽 Even goed mengen en wegzetten.
Pak een soepkom en meng hierin: 250ml warm water, 2 flinke el dikke mushroom soyasaus van Lee Kum Kee, 1 dikke tl misopasta, 2el gesmolten kokosolie. Roer het goed met een kleine garde zodat het helemaal vloeibaar is.

Schenk het natte deel bij het droge en meng het! Begin met stevig kneden en als het 1 geheel is, leg het op het aanrecht waar je echt flink tekeer gaat op het deeg. Stretchen, slaan, stompen, dubbelvouwen enz.

Zet een pan water op met opzetstuk met gaatjes (om te stomen), een stoommandje kan natuurlijk ook, als het past). Kneed je deeg in een goeie vorm, ik maakte een mini staafje (wat je bij een eettentje in het groot op zo’n staaf hebt zitten). Rol of kneed het in je vorm en vouw er plastic folie omheen. Dan nog een stukje folie erom (zie foto).
Stoom het een uurtje, laat het volledig afkoelen en leg het een nacht in de koelkast.

Gebruik een kaasschaaf of dunschuller om de vegan Döner klaar te maken voor gebruik(pas na die nacht dus). Ik maakte nog een speciale spicemix, in een potje dat afgesloten kan worden deed ik: 1/2tl roze zout, 1/4tl cayennepeper, 1/2tl zwarte peper, 1 el korianderblad, 1el oregano, 1tl komijnpoeder, 1tl knoflookpoeder, 1tl uipoeder, 1tl gerookte paprikapoeder en een el lahmacunkruiden (van de Arabische winkel). Vlak voor het bakken deed ik ongeveer 125gr Döner in een plastic bakje, 1 el spicemix erbij, deksel erop en schudden.

Zoals je leest: veel kruiden, weinig werk. Tip van Flip: neem bij het bakken 1 theelepel spicemix ipv 1 el. Ik eet graag gekruid, maar dit was iets TE 😉

Geniet ervan!!❤️🌱
(Recept van het zalige brood toegevoegd aan de foto’s!)