No bake mango cheezecake 🥰
Ik heb al diverse versies gemaakt, maar ook deze was weer zaaaalig🙌🏼❤️🌱
Doe 16 oreo koekjes in je foodprocessor/blender enz. Je kunt ze ook klein maken in een plastic zipbag met een deegroller als je geen keukenmachine hebt.
Maak ze helemaal fijn en doe ze in een kom. Smelt 1 flinke theelepel kokosolie en voeg dit toe aan de kom. Roer dit heel goed om zodat het nattig en plakkerig wordt. Neem een kleine springvorm en klem een stuk bakpapier over de bodem. Zet de bovenkant erop en stort het koekjesmengsel erin. Gebruik de achterkant van een lepel om het stevig en gelijk tegen de bodem te drukken. Zet de springvorm even in de koelkast.
Schil, snijd en pureer een verse mango (lekkere grote en rijpe). Schenk de puree in een steelpan. Voeg de inhoud van een bakje wildwestland (de blauwe) OF violife creamy toe. Roer net zo lang tot het allemaal volledig vermengd en vloeibaar is zonder klontjes/stukjes. Als het aan de kook raakt zet je het vuur iets lager en voeg je een theelepel agar agar toe (ik gebruik die van Holland&Barrett en ben er heel tevreden over). Blijf goed doorroeren en laat het 7 tot 10 minuutjes zachtjes koken. Zet vervolgens het vuur uit.
Schenk een pakje Alpro om op te kloppen in een kom met 2 zakjes vanillesuiker en 1 zakje klopfix. Ik klop het in de standmixer, maar met een handmixer kan het ook prima. Klop je slagroom zo stijf dat het in de kom blijft zitten als je de kom op kop houdt.
Zorg dat de mango mix wat afkoelt, roer nog even door, blaas een beetje. Schenk de helft (!!!) vervolgens bij de slagroom en gebruik een spatel om het in elkaar te vouwen. Niet roeren of kloppen want dan stort je slagroom in. Vouw tot het een egale kleur heeft.
Doe een reep bakpapier aan de binnenkant van de ring van de springvorm zodat de taart straks makkelijk uit de vorm komt. Plak het met kokosolie aan de zijkanten. Stort je slagroommix in de vorm, maar houd zo’n 2cm vrij bovenop. Zet even in de koelkast (echt maar 5 minuutjes ofzo). Haal hem er weer uit en doe de rest van het mangomengsel erop. Verdeel het een beetje gelijk met de spatel en zet hem terug in de koelkast. Na 2 uurtjes is de taart good to go! Bovenop deed ik wat zilveren rijstballen van de notenshop❤️🌱
*grote, rijpe mango
*16 oreo koekjes
*Alpro om op te kloppen (slagroom 200ml)
*wildwestland de blauwe OF violife creamy
*Agar Agar
*2 zakjes vanillesuiker
*1 zakje klopfix
*kokosolie
*iets lekkers om mee te garneren
Maak jouw eigen website met JouwWeb