Bladerdeeg met fajita "kip" vulling:


Oven op 220 en daar gaan we dan!

Foto 1: Snijd een kleine witte ui, rode ui en rode paprika. Pluk je vegan kipstukjes(bijv die van Vivera, lekker veggie, ah eigen merk etc) tot hele kleine stukjes en bak ze in wat olijfolie. Voeg een zakje fajitakruiden(santa Maria) toe en roer goed om. Voeg de gesneden groenten en een klein blikje maïs toe en bak nog een minuutje of vier terwijl je het omschept.

Foto 2: Rol een plak bladerdeeg uit op een bakblik of snijplank en leg over het lange deel in het midden plakken vegan kaas (ik gebruikte wilmersburger, maar raad vegan cheddar aan).

Schep het “kip”mengsel op de plakken kaas en duw het een beetje in positie. Gebruik een pizzasnijder om de beide zijden in repen te snijden naar het kipmengsel toe (helaas geen foto van gemaakt, maar jullie zijn slim, komt vast goed😜). Vouw de stroken om en om schuin naar binnen zodat het lijkt alsof je aan het vlechten bent. Zie resultaat van deze actie op foto 3!

Smeer even rijkelijk in met plantaardige melk. Verdeel wat violife mozzarella over the top en sprinkle er sesamzaad overheen. Druppel nog wat extra melk over de strooikaas want dan smelt het mooier!
Schuif die oven in, laat hem er 25 tot 30 minuten instaan en tadaaaaaa!!!! Kijk die beauty op foto 4 nou ff!!😍
And its insides op foto 5!!!

Wat een lekker hapje was dit! Beetje gone in 60 seconds verhaal, but still worth it!