Al die nieuwe vegan producten zijn jullie vast niet ontgaan. Vandaag stortte ik me op de vegan zalm van Vivera. Ik maakte er mezzelune bij met een heerlijke kaas/room saus met broccoli, rode ui en knoflook.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine stukjes. Doe een scheut olijfolie in je wok en voeg de broccoli toe als de olie heet is. Wok het 5 minuutjes en voeg dan een rode ui toe, in reepjes gesneden. Pers 3 tenen knoflook en bak deze mee. Voeg na een minuutje of 5 twee bekers kookroom(ik nam die van Blueband) toe. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen, net als 2 el edelgistvlokken en een half zakje plantaardige rasp(ik nam die van de Lidl). Roer goed door en zet het vuur laag. Laat het pruttelen terwijl je met de “zalm” aan de slag gaat.

Kruid de zalm met de zalmkruiden van Verstegen. Zet het vuur niet te hoog en bak het zachtjes aan beide kanten tot het mooi van kleur is. Druppel er wat citroensap overheen.

Kook 2 liter water in je waterkoker, giet in een pan en kook de mezzelune 3 minuutjes. Laat even uitlekken en serveer. Strooi nog wat edelgistvlokken over de saus voor een extra kazige smaak.

Geniet ervan!!❤️🌱

*broccoli
*rode ui
*3 tenen knoflook
*olijfolie
*vegan kookroom 2x 250ml
*zout&peper
*edelgistvlokken
*plantaardige rasp
*Vivera zalm
*Verstegen zalmkruiden
*mezzelune

Maak jouw eigen website met JouwWeb