Sundubu jjigae, Koreanse stoofpot met silken tofu.

Snijd een courgette in blokjes, een witte ui in reepjes, een rode puntpaprika in reepjes, hak een jalapeño fijn (ik nam een gewone groene peper omdat de jumbo geen jalapeño had). Snijd de oesterzwammen in reepjes.

Doe ongeveer 2el sesamolie in een ruime pan (ik gebruikte een wok met deksel). Doe de ui erin en voeg 3 dikke knoflooktenen toe (geperst). 2 Flinke theelepels gochujang(rode peperpasta, toko) erbij. Even goed roeren. Voeg alle bovenstaande gesneden items toe en bak het even.
Kook wat water in je waterkoker. Voeg 4 maggiblokjes toe aan je pan en voeg kokend water toe tot de groenten net onder water liggen. Doe je deksel op de pan en laat het 10 tot 15 minuutjes pruttelen op laag vuur.

Snijd alvast het groen van 4 stengels lente-ui in smalle ringen.
Voeg 2 pakjes silken tofu(toko) toe aan je pan. Gebruik je pollepel om het voorzichtig een beetje kleiner te maken. Niet te klein! Voeg bijna alle lente-ui toe, maar bewaar een beetje voor bij het serveren.
Laat het nog een minuutje of 2 pruttelen en dien dan op.

Doe er wat rauwe lente-ui overheen, wat sesamzaad en optioneel wat tofu omeletreepjes (in een bakje doe je 3el bloem, 1tl kurkuma, 1/2tl kerrie, 1/2tl kala namak en wat zout en zwarte peper naar smaak. Reepjes tofu erin, ongeveer 300gr. Deksel erop, schudden en bakken in olijfolie).

Geniet ervan. Dit is echt 1 van mijn favoriete gerechten. Zaaaalig!

*sesamolie
*witte ui
*3 grote knoflooktenen
*1 rode puntpaprika
*1 courgette
*1 verse jalapeño
*2 flinke tl gochujang(toko)
*4 maggiblokjes
*150gr oesterzwammen
*4 stengels lente-ui
*2 bakjes silken tofu (toko)
*sesamzaad
*eventueel reepjes tofu omelet