Hartige tompoucen met roomkaas, zongedroogde tomaten, rucola en "spek".

Vanmorgen werd ik door mijn nicht getagged in een recept met de vraag of ik die ook vegan kon maken.
Nou, dat kon ik!

Verwarm de oven voor op 220graden.
Snijd de vierkante plakjes bladerdeeg doormidden. Haal ze van het papiertje en leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Kwast de plakjes in met wat plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete amandelmelk). Schuif ze in de oven als deze op temperatuur is. Houd het even goed in de gaten zo tussen de 15 a 20 minuten zijn ze klaar (als ze mooi bruin kleuren mag je ze eruithalen).

Neem een schaaltje, schep de inhoud van je bakje Violife creamy in het schaaltje. Voeg een flinke hand klein geknipte, verse bieslook toe, zout en zwarte peper naar smaak en pers er 2 teentjes knoflook bij door. Roer, prak en meng het even grondig. Proef het even. Indien gewenst kun je iets citroensap toevoegen.

Bak de plakjes “spek” even in wat olie. Ik heb die van de ah gebruikt, maar die van dvs lijkt me ook zalig! Bak aan beide kanten en leg even opzij.

Als de “koek” afgekoeld is, neem dan 2 lepeltjes om de roomkaas erop te leggen en te smeren. Leg er vervolgens 2 plakjes zongedroogde tomaat op, een klein bosje rucola en een plakje gebakken “spek”. Dekseltje erop en tadaaaaa!!!! Een simpel, doch zeer mooi en smakelijk kerst aperitiefje👌🏽🎄❤️

*pakje met 10 plakjes bladerdeeg (check even of het vegan is)
*Violife creamy
*verse bieslook
*2 knoflooktenen
*zongedroogde tomaten
*rucola
*plantaardige “spek” naar keuze
*plantaardige melk om het bladerdeeg mee in te kwasten.
*olie om de spek in te bakken
*evt wat citroensap(heb ik zelf niet gedaan)

Maak jouw eigen website met JouwWeb