Conchiglioni rigati, leuk voor galgje, maar vooral lekker op je bord😄

Kook de schelpen in ruimmmmm kokend water, 13 minuten. Giet ze af en zet ze aan de kant(spoel even na met koud water zodat ze niet plakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper een grote witte ui, pers 3 knoflooktenen fruit beide in een scheut olijfolie in een ruime pan. Voeg Italiaanse kruiden en oregano toe (begin met beide een theelepel en voeg naar smaak meer toe indien gewenst). Voeg 2 pakken beyond mince (of ander vegan “vers” gehakt) toe en bak tot het gaar is. Voeg 1,5 fles Mutti passata met basilicum toe (flessen tomatensaus, kijk in de ah app), zet de overblijvende halve fles even aan de kant. Neem een grote ovenschaal (of 2). Vul de pasta schelpen 1 voor 1 met een flinke eetlepel saus. Leg ze naast elkaar, kort op elkaar en vul je hele ovenschaal ermee. Vul ook de lege ruimtes op met meet schelpen. Stapel een beetje, maar niet 3 lagen of meer. Dan kun je beter 2 schalen vullen. Tot slot verdeel je de overgebleven saus uit de fles over het gerecht.
Verdeel een zakje plantaardige rasp over de schelpen en wat stukjes witte kaas (ik gebruikte “witte plak” van de Jumbo). Zet het geheel nog 10 minuten in de oven en serveer met een frisse salade.

Eet smakelijk! 👌🏽💚

Maak jouw eigen website met JouwWeb