Vrolijke focaccia:


Doe 500gr patentbloem in een mengkom en voeg hier 7gr droge gist(klein zakje van de supermarkt, instant yeast) aan toe. Doe er 1,5 tl zout bij en ongeveer 2 tl agavesiroop(of 2tl kristalsuiker). Roer het geheel even goed door.
Maak een kuil in het midden en voeg zowel 320ml warm water als 1el olijfolie toe. Roer om en ga met de handmixer verder. Kneed het zo’n 10 a 15 minuten tot het een mooi, stevig deeg is geworden. Pak een schone schaal, wrijf deze in met olijfolie en leg de bal deeg erin. Dek af en zet een uur op een warme plek.

Snijdt in de tussentijd alle groenten/kruiden waarmee je wil gaan decoreren. Ik zette een schaaltje met 2 el olijfolie klaar met twee geperste knoflooktenen erdoor.

Strooi wat bloem over een schoon werkblad en leg het deeg erop. Druk en duw het deeg in een rechthoekige vorm, een beetje gelijkmatig. Leg bakpapier op je bakblik en leg het deeg erop. Dek af en laat het 20 minuten staan. Zet na 10 minuten de oven alvast op 200graden.
Maak met je vingertoppen heel veel diepe deuken in het deeg (tot bijna op de bodem). Decoreer het deeg met al je gesneden groenten en kruiden, laat je fantasie de vrije loop!🙃
Strooi er rozemarijn overheen en strijk de knoflook in olijfolie er rijkelijk overheen!
Zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het goudbruine brood uit de oven en drizzle er nog een laagje olijfolie over.
Snijd in repen of stukjes. Heerlijk bij de soep of om lekker te dippen in een sausje❤️🌱

Geniet!

Maak jouw eigen website met JouwWeb