Massala ”kip” met rotiplaat😍

Snijd 2 grote witte uien fijn en pers 6 knoflooktenen. Snijd een pak roma tomaatjes in kleine stukjes.
Schenk een scheut zonnebloemolie in een ruime pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak zachtjes tot het lichtbruin kleurt. Voeg 2 pakjes plantaardige kipstukjes toe (ik gebruikte die van Vivera, deze week 1+1 bij de AH) en bak mee.
Voeg een el Faja Lobi Roti Kip Massala kruiden toe, een tl chilivlokken, een el biotoday “kip”bouillon, 1 tl hot curry kruiden en wat zout naar smaak. Roer goed om en laat zachtjes bakken. Voeg de tomaten toe, roer en bak zachtjes mee.

Schil een zak kilootje kriel (AH) en snijd in kleine stukjes (zie foto’s). Kook ondertussen een ruime liter water in je waterkoker. Voeg alle aardappelen toe, roer weer even om. Voeg kokend water toe tot de aardappelen net onder water staan. Zet het vuur laag, plaats het deksel op de pan en laat 15 a 20 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor. Voeg wat water toe als het te droog lijkt te worden. Check na de kooktijd even of de aardappel goed zacht is geworden. Als dat het geval is, voeg dan een zak kousenband toe (ik gebruik altijd een zak uit de diepvries van de toko).
Kook dit nog 5 minuten en schep even flink om.

Serveer met rotiplaten. Ik at deze maaltijd met een de gevulde rotiplaten van de toko. Vanavond eten we het met verse zelfgemaakte😍

*2x witte ui
*6 knoflooktenen
*zonnebloemolie
*Faja Lobi Roti Kip Massala kruiden
*zout
*chilivlokken
*hot curry kruiden
*1 pak roma tomaatjes (ah)
*biotoday kip bouillon
*kilootje kriel(ah)                                                           *vegan kipstukjes (Vivera)                                                    *zak kousenband, diepvries (toko)

Maak jouw eigen website met JouwWeb