Crispy springrolls met knoflookgarnalen❤️

Ik gebruikte een doos vegan diepvriesgarnalen van amazing oriental(zie foto 7)…

Doe de “garnalen” in een kom met een goede scheut olijfolie en 4 geperste teentjes knoflook. Gebruik je handen om ervoor te zorgen dat de olie en knoflook goed verdeeld is over de garnalen. Voeg stukjes norivel toe(zie foto 😎, dek het bakje af en laat een aantal uur marineren. Ik heb ze een dag laten marineren.

Snijd een avocado in plakjes, zet een zak Thaise wokgroenten klaar, zorg voor een schoon werkoppervlak (ik nam een grote snijplank). Zet een groot, diep bord klaar met een laagje warm water.
Leg een rijstvel in het warme water. Ik gebruik mn handen altijd om het vel sneller zacht te maken. Leg het vel op je werkoppervlak. Leg een handje wokgroenten onderaan op het vel, in de vorm en grootte van een kroketje😄. Leg er een plak avocado op en vervolgens 2 garnalen. Vouw de onderkant eroverheen en probeer een vrij strak rolletje te maken, vouw de zijkanten steeds in zodat de rol goed dicht zit. Leg de rollen die klaar zijn niet tegen elkaar aan!
Verhit wat sesamolie in de pan. Als de olie heet is, leg dan de springrolls in de olie. Bak ze aan alle kanten tot je ziet dat ze cripsy en wat bruin zijn.

Doe er wat stiracha mayonaise op, wat sesamzaadjes en zorg voor een schaaltje soyasaus. Geniet er lekker van, ze zijn echt zaaaalig!

*vegan garnalen
*knoflook
*norivel
*olijfolie
*sesamolie
*sesamzaadjes
*Thaise wokgroenten (deze week 1+1 bij AH)
*1 avocado
*rijstvellen
*sriracha mayonaise
*soyasaus

Maak jouw eigen website met JouwWeb