Rode linzen dahl met kokosmelk, pure pindakaas en citroensap 🥰

Snijd 2 witte uien en pers 4 knoflooktenen. Doe samen in de pan met een scheut olijfolie. Laat op middelhoog vuur zacht worden terwijl je roert. Voeg 1tl kurkuma toe, 1tl korianderpoeder, chilivlokken naar smaak(ik nam 1tl) en wat gemalen komijnzaad (1/2 tl). Roer en laat kort meebakken. Spoel 350gr rode linzen af en laat uitlekken. Voeg toe aan je pan. Schenk er 800ml water bij (ik gebruik kokend water uit mijn waterkoker, dat gaat lekker snel). Roer en breng aan de kook. Voeg een blik tomatenblokjes toe(400ml) en een blik kokosmelk(ook 400ml). Wederom roeren en aan de kook brengen. Dek af en laat een minuut of 20 pruttelen.
Voeg vervolgens 2 flinke eetlepels pure pindakaas en het sap van 1 hele citroen toe (je kunt deze eerst met elkaar vermengen dan ben je de klontjes pindakaas in de dahl eerder kwijt). Meng even goed en laat nog een paar minuten borrelen. Voeg op het laatst een pakje (15gr) verse, gehakte koriander en peper en zout naar smaak toe. De haters kunnen natuurlijk ook voor verse peterselie gaan😉

Serveer met rijst of verse naan🥰 recept voor naan is ook te vinden op deze pagina. EET SMAKELIJK!! ❤️🌱

* rode linzen
* 2 witte uien
* 4 knoflooktenen
* kurkuma
* komijnzaad
* korianderpoeder
* zout&zwarte peper
* chilivlokken
* olijfolie
* blik tomatenblokjes
* blik kokosmelk
* 100% pure pindakaas
* sap van 1 citroen
* verse koriander (OF peterselie)

Maak jouw eigen website met JouwWeb