Gestoomde rijst met een pittig roerbakgerecht.

Om de rijst te stomen gebruikte ik 2 Chinese schaaltjes met een inhoud van 250ml. Ik deed in ieder 100gr rijst. Was de rijst 4x in het kommetje en giet het “vieze” water dan weer weg. Vul nog 1x met warm water en zet beide bakjes 10 minuten aan de kant. Spoel het water nog 1x weg en vul beide schaaltjes vervolgens tot aan de rand met water. Ik heb een ruime kookpan met deksel en een opzetstuk om te stomen. Vul de pan met 1,5 liet kokend water uit de waterkoker en zet het gas/de inductie aan. Plaats beide schaaltjes voorzichtig in het opzetstuk. Laat het ruim 20 minuten stomen en dan nog 5 minuten met de warmtebron uit.

Snijd een witte ui in reepjes, 3 knoflooktenen in dunne plakjes, een rode peper in smalle ringen, hak 2cm gember in kleine stukjes en snijd een puntpaprika in ringen. Verhit wat sesamolie in een wok en voel de ui en knoflook toe. Bak tot het glazig is en voeg overige groenten toe. Doe er de inhoud van een pakje vegan kipstukjes (ik nam die van Vivera)bij en roerbak even flink. Doe er een scheut zoute soyasaus bij, 1tl bruine basterdsuiker, 1tl crispy chili olie en een klein beetje maizena om de saus te binden. Voeg een handje cashewnoten toe en bak nog een minuutje. Snijd een stuk komkommer in smalle reepjes, dit is een lekkere frisse tegenhanger👌🏽
Ben je niet zo van het pittige? Laat de rode peper en chili olie achterwege.

Eet smakelijk!❤️🌱

*rijst (ik nam long grain)
*vegan kipstukjes
*1 witte ui
*3 knoflooktenen
*1 rode peper
*1 rode puntpaprika
*2cm gember
*sesamolie
*komkommer
*handje cashewnoten
*zoute soyasaus
*bruine basterdsuiker
*crispy chili olie
*maizena

Maak jouw eigen website met JouwWeb