Is ze weer, hoor! Ramenfanaat🤣 🍜

Zet een klein steelpannetje op met wat water, 2 kleine maggiblokjes en 2 a 3 gedroogde shii-takes. Voeg na 10 minuutjes enoki paddenstoelen toe en kook ze even mee.
Verhit wat sesamolie in een andere pan. Voeg een ui in halve ringen toe, 2 tenen knoflook in plakjes, 2cm fijngehakte gember en het witte deel van 2 stengels lente-ui in ringetjes. Bak even terwijl je roert. Voeg een tl lichte miso toe, een tl pindakaas en een tl gochujang. Ik deed er ook wat mushroomsauce van Lee Kum Kee (toko) bij en naar smaak den scheutje soyasaus. Roer even goed door elkaar.
Voeg de inhoud van de andere pan toe (haal de shii-takes eruit en snijd ze in plakjes, voeg dan ook toe). Doe er wat kokend water uit de waterkoker bij. Giet er een scheut plantaardige melk bij (ik raad soya aan, ik nam amandelmelk want de soya was op). Voeg een half blik (400gr) maïs toe en een handje gedroogd zeewier voor een fishy touch. Leg je ramen noodles in de pan, onder het kookvocht. Ik gebruik 2 “strengetjes”. Doe het deksel op de pan en laat 1 minuutjes zachtjes koken. Voeg het groene deel van de lente-ui toe(in ringen), strooi wat sesamzaad en wees vooral niet te zuinig met de crispy chili oil 😍🤤
*1 ui
*2 knoflooktenen
*2cm gember, gehakt
*2 stengels lente-ui
*pindakaas
*lichte miso
*gochujang
*mushroomsauce Lee Kum Kee
*soyasauce
*gedroogde shii-takes
*2 maggiblokjes
*gedroogd zeewier
*sesamolie
*enoki paddenstoelen
*maïs
*crispy chili oil
*sesamzaad

Maak jouw eigen website met JouwWeb