Pokébowl, je kent ze wel!
Ik maakte deze met gerookte tofu in een pittige sticky saus🤤 (voor 3 personen maakte ik het)

Kook je (sushi)rijst. Schil een mango en snijd hem in repen. Snijd een avocado in plakken, een halve bos radijs in plakken, 6 wortels in plakken, komkommer in blokjes en een rode peper in schuine, dunne plakken. Bak de gerookte tofu in plakken, in sesamolie. In een kommetje meng je 2 el mushroomsauce van Lee Kum Kee, 2el soyasaus, 1tl gochujang, 2tl bruine basterdsuiker (voor de anti suiker brigade: lekker weglaten🤪) en een beetje water (ongeveer 2 a 3 el). Pers 2 teentjes knoflook en mix ze door deze saus. Voeg de inhoud toe aan de pan waarin je de tofu hebt gebakken. Giet het er ook een beetje overheen. Draai de tofu nogmaals om zodat beide kanten in de saus gebakken zijn.

Schep de rijst in de kommen/borden en rangschik al je toppings zoals jij dat wil. Leg de plakken tofu erbij en verdeel met een eetlepel wat saus over het geheel. Serveer de toppings apart op tafel zodat iedereen lekker kan pakken waar ‘ie zin in heeft. Maak het af met wat sesamzaadjes.
Eet smakelijk!

*(sushi)rijst
*wortel
*komkommer
*mango
*radijs
*avocado
*rode peper
*gerookte tofu
*gochujang
*mushroomsauce (Lee Kum Kee, toko)
*soyasaus
*bruine basterdsuiker
*2 knoflooktenen
*sesamzaad