Ramen!!! 🍜

Dit kan ik echt iedere dag eten!
Ik zal de basis van mijn ramen hier uitschrijven en tips geven hoe je deze naar smaak uit kunt breiden.

Snijd een witte ui in reepjes, 4 knoflooktenen in dunne plakjes en 3 stengels bosui in ringetjes. Schenk wat sesamolie in je pan en voeg ui, knoflook en bosui toe zodra de olie heet is.
Voeg 2 el mushroomsauce van Lee Kum Kee (van de toko) toe, 1 el gochujang, 1 el lichte miso en 1 tl tahin. Roer goed door.

Kook ondertussen wat water in je waterkoker. Voeg wat gedroogde shii-takes toe aan je pan en schenk het kokende water erbij tot alles ruim onder water staat. Voeg plantaardige melk toe (ongeveer 400ml), ik neem de ene keer soja, de andere amandelmelk. Het is maar net waar je zin in hebt.
Leg je noodles in de pan en zorg dat het een beetje onder het vocht ligt. Snijd de achterkant van je (Shanghai) Paksoi, spoel even goed af en leg de stengels in het water. Laat het geheel even goed pruttelen (een minuutje of 5). Gebruik een vork om de noodles los te maken.

Soms voeg ik silken tofu toe, pinda’s en crispy chili oil (toko). Echt een aanrader! Andere tips zijn edamame bonen, een bakje taugé, kiemgroenten, pinda’s, kimchi(die op de foto heb ik zelf gemaakt).

Je kunt eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan maïs, vegan garnalen, vegan kipstuckjes, sesamzaadjes, reepjes paprika, gemarineerde gebakken tofu, gerookte tofu, allerlei soorten paddenstoelen, gebakken uitjes, kokos enz.

*1 witte ui
*4 knoflooktenen
*3 stengels lente-ui/bosui
*sesamolie
*2 el mushroomsauce Lee Kum Kee (toko)
*1 el gochujang
*1 el lichte miso
*1 tl tahin
*1 handje gedroogde shii-takes
*400ml plantaardige melk
*noodles
*Shanghai paksoi

Voeg vervolgens toe wat je zelf graag toe zou willen voegen. Wat lente-ui, sesamzaad en chiliolie om het af te toppen en dan heeeeeerlijk genieten❤️🍜

Eet smakelijk!!