
Aubergine waaier met bulgur, dadels, koriander en yoghurt.
Snijd de aubergine in plakken terwijl je het steeltje intact laat. Je kunt de plakken dan uitspreiden als een waaier. Leg het in de airfryer , 15 minuten op 200 graden. Draai halverwege even om. Leg het vervolgens op een groot bord, verdeel er een beetje olijfolie over alvorens je er knoflookpoeder, uipoeder, chilipoeder en ras el hanout overheen strooit (beide kanten). Bak het in een goede scheut olie, aan beide kanten en uitgespreid als een waaier. Voeg op het einde wat soyasaus toe.
Kook ondertussen wat water en laat je bulgur wellen (zie verpakking voor bereidingswijze). Snijd wat dadels in stukjes en hak wat verse koriander (of peterselie) grof.
Leg de waaier op je bord, de bulgur leg je ernaast met de dadels, koriander en wat vegan yoghurt als toppings.
Naast ontzettend lekker is dit ook echt supermakkelijk te maken. Dit recept is voor 1 persoon. Gebruik 1 hele aubergine per persoon!
Eet smakelijk!
*aubergine
*knoflookpoeder
*uipoeder
*chilipoeder
*ras el hanout
*soyasaus
*olijfolie
*bulgur
*verse koriander
*dadels
*vegan yoghurt

Maak jouw eigen website met JouwWeb