Vegan mini gimbap😍

Kook je sushirijst of risotto. Laat afkoelen en voeg een scheut sesamolie en geroosterde sesamzaadjes toe (goed omscheppen en even afdekken.

Blancheer verse spinazie, schep in een bakje om het af te laten koelen, knijp het goed uit en voeg wat zeezout toe, leg het in de lengte klaar op je werkblad zodat je het straks in je rolletjes kan leggen. Neem een pickled rettich, snijd door de helft, dan in plakken en vervolgens in hele smalle reepjes. Leg ook op je werkblad.
Was je wortels, snijd in plakken en vervolgens in smalle repen. Verhit een scheut sesamolie in een koekenpan en bak je wortelreepjes. Voeg wat zout toe. Bak ze een minuutje of 7 terwijl je ze regelmatig omschept.

Snijd een stapel norivellen in 4-kwarten. Gebruik een scherp mes zodat je van 5 vellen, 20 vierkante velletjes maakt. Leg ze om de beurt met de glimmende kant omlaag. Doe er wat rijst op en verdeel het over het vel. Laat bovenaan een cm vrij. Leg er twee reepjes rerrich op, wat spinazie en wat wortel. Laat het lekker slordig uitsteken en rol met de hand strak op. Rol door tot alles op is, bestrijk met wat sesamolie en strooi er nog wat geroosterde sesam overheen. Dip in soyasaus met wasabi of eet het als bijgerecht bij bijv tteokbokki 😍🤤

*norivellen
*ongeveer 5 wortels
*halve pickled retrich(toko)
*400gr verse spinazie
*sushirijst (of andere korte korrel)
*geroosterd sesamzaad
*sesamolie
*zeezout
*soyasaus met wasabi

Eet smakelijk!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb