😍 Turkse broodjes met gekruid gehakt, pittige knoflooksaus en sla:

Voor 8 broodjes:
Doe 800gr patentbloem, 14gr instant gist, 24gr suiker, 12gr zout, 90ml zonnebloemolie en 500ml warm water in een grote mengkom. Ik gebruikte een handmixer met deeghaken. Kneed het deeg zo’n 10 a 15 minuten en deel het in twee. Maak 2 ballen en leg beide in een eigen mengkom, ingesmeerd met wat olie. Draai de ballen 1x om zodat er overal olie zit. Dek de mengkommen af met een theedoek en zet op een warme plek. Laat het deeg een uur rijzen.
Leg twee bakblikken klaar met bakpapier erop. Maak balletjes van ongeveer 170gr per stuk (ik woog ze steeds even) en leg de balletjes op de bakblikken(4per blik). Druk ze een beetje plat.
Bestrijk ze met plantaardige melk en maak met je vingertoppen een figuur in het brood. Laat ze nog een half uur staan om verder te rijzen. Bestrijk ze vervolgens nog een keer met de melk en druk het patroon er nog eens in. Bestrooi ze met witte en zwarte sesam en plaats ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Als ze uit de oven komen direct afdekken met een theedoek, dan blijven ze lekker zacht❤️🌱

Gehakt:
Bak je gehakt(deze was van lekker veggie) in wat olijfolie, snipper 1,5 ui en 3 flinke tenen knoflook en voeg dit toe aan de pan. Kruidt het gehakt met zout, peper en lekker veel shoarmakruiden. Haal van het vuur en laat het afkoelen. Snijdt een violife block doormidden en gebruik een vork om het te verkruimelen (vork heen en weer halen). Drapeer het over het gehaktmengsel en voeg gedroogde peterselie toe.

Saus:
Een soepkom vulde ik voor de helft met Alpro mild&creamy en daar vulde ik nog even aardig wat mayolijn aan toe(op gevoel). Drie dikke knoflooktenen perste ik er doorheen en daarnaast voegde ik er een eetlepel sambal badjak aan toe. Even flink roeren en je bent klaar om ontzettend te gaan genieten!!

Eet smakelijk!❤️🌱

Maak jouw eigen website met JouwWeb