Surinaamse bami.

Kook een pak volkoren spaghetti zoals beschreven op de verpakking. Kook het al dente, spoel af met koud water, voeg een theelepel olie toe en meng dit even goed.

Wel de peas maker stukjes in heet water (ik deed het 10 minuutjes).

Doe wat zonnebloemolie in je pan en voeg 2 rode uien in reepjes toe. Pers er 5 tenen knoflook bij en rasp 3 cm verse gember. Voeg deze ook toe aan je pan. Bak het een minuutje of 2 terwijl je het vuur iets lager zet en goed roert. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe, een fikse theelepel vegan trassi, 5 eetlepels ketjap, 2 eetlepels soyasaus en een scheut gula djawa (of bruine suiker). Roer goed door en bak het even. Verkruimel er 2 maggiblokjes overheen en mix mee. Voeg je peasmaker stukjes toe (ik kneep ze eerst even goed uit) en bak het mee met het mengsel. Je kunt ze ook vooraf al even bakken zodat ze wat steviger worden.
Voeg je spaghetti toe en schep het goed door de saus zodat alles goed vermengd is. Hak de inhoud van een bakje selderij fijn en voeg dit toe aan de bami. Schep het goed door en je bent klaar om het te serveren.

Ik vond een potje komkommer op zuur bij de jumbo en sneed wat komkommer en tomaat. De satehsaus(remia) leukte ik op met een scheut soyasaus en een volle dessertlepel met sambal badjak.

Eet smakelijk!

*half zakje peasmaker stukjes
*zonnebloemolie
*volkoren spaghetti
*2 rode uien
*5 tenen knoflook
*3cm gember
*ketjap
*soyasaus
*tomatenpuree
*vegan trassi
*gula djawa (of bruine suiker)
*maggiblokjes
*selderij
*satehsaus met scheut soyasaus en sambal badjak
*zuurgoed naar keuze
*wat komkommer en tomaat.

Maak jouw eigen website met JouwWeb