Hallo kerstengeltjes van me😜🎄

Vanavond (2e kerstdag) maakte ik de lastminute keuze om een Wellington te maken. Nooit gehad, maar ik wilde eens wat proberen. Ik heb een 5 tal filmpjes gekeken en ben toen gaan uitproberen.

Neem 4 beyond burgers en druk ze op elkaar. Kneed ze tot een rolletje, korter dan de smalle kant van een rol bladerdeeg. Rol het rolletje in wat verhoudfolie en leg in de koelkast. Snijd 3 winterwortels in kleine blokjes en vervolgens ook 2 witte uien. Doe de groenten in een pan met hete olijfolie en bak even tot het zacht wordt. Voeg 4 geperste knoflooktenen toe en roer door. Voeg 1tl mushroom saus van Lee Kum Kee (toko) toe en meng het even flink. Om het wat romiger te maken voeg je een eetlepel wildwestland garlic&herb toe. Roer tot het 1 geheel is en de garlic en herb goed gesmolten is. Zet het vuur uit en lat het mengsel goed afkoelen.

Rol je bladerdeeg uit. Schep het afgekoelde mengsel op het bladerdeeg en houd aan drie zijden 2 cm ruimte vrij. Aan de achterkant (1 van de 2 smalle kanten, hier rol je naartoe) houd je 4 cm vrij.
Haal je beyond rol uit de koelkast en leeg deze aan de smalle kant met 2cm afstand van de rand op het mengsel. Kwast op alle zijkanten die nog mengselvrij zijn flink wat plantaardige melk. Rol het op. Zorg ervoor dat het een vrij strakke rol wordt en leg de naad onderop. De zijkanten duw je zacht omlaag en vouw je om naar de onderkant. Druk het goed dicht. Je kunt vormpjes bladerdeeg toevoegen aan de bovenkant. Ik probeerde er sterren in te maken met een mes, tevergeefs😄

Kwast het geheel flink af met plantaardige melk en strooi er wat oregano over.

Plaats 45 minuten in een voorverwarmde oven, op 210 graden.

Heerlijk met pommes duchesse bijvoorbeeld en een goede salade. Ik at hem met naturel jus van de Jumbo (vegan, uiteraard). Echt een aanrader!

*beyond burger (2 verpakkingen met 2 burgers)
*3 winterwortels
*2 witte uien
*4 tenen knoflook
*olijfolie
*wildwestland garlic&herb
*Lee Kum Kee mushroom saus
*rol bladerdeeg
*plantaardige melk
*gedroogde oregano