Tofu. Toen ik besloot veganist te worden schrok het me af. Dat saaie, gore, klamme blok witte narigheid. O boy, was I wrong! Wat is tofu mega underrated!! Zo veelzijdig en op zoveel zalige manieren te bereiden! Vanmorgen had ik er zoveel zin in!

Snijd een blok(400gr nam ik, voor mezelf) stevige tofu in plakken. Verhit een flinke scheut sesamolie in een koekenpan, leg de plakken tofu er in. Pak een kommetje en doe er het volgende in; 1 eetlepel soyasaus, 1 eetlepel mushroomsauce, 1 eetlepel gochujang(dit is pittig, als je dit teveel vindt dan kun je bijv een theelepel toevoegen), 1 geperste knoflookteen en 1 theelepel kristal- of bruine suiker. Meng dit even goed.
Draai de plakken om, als het goed is zijn de plakken aan 1 kant licht gebruind. Verdeel met een spatel de saus over de plakken en ertussen. Draai de plakken nog een keertje om tot ze aan beide kanten in de saus gebakken zijn. Plaats de plakken voorzichtig op een bord. Snijd een aantal stengels lente-ui en verdeel deze erover, doe dit ook met de lente-ui en chili-oil. Ik at het als ontbijt, maar dit is bijv echt een super bijgerechtje waar iedereen een plakje mee kan pikken. Ik heb verse tofu gebruikt, maar dit is met alle soorten mogelijk.

Geniet!!

*blok tofu 400gr
*sesamolie
*soyasaus(flower brand)
*mushroomsauce (Lee Kum Kee)
*gochujang(rode peper pasta, toko en ah)
*kristalsuiker
*knoflook
*lente-ui
*sesamzaad
*chili-oil

Maak jouw eigen website met JouwWeb