Snelle taco chili met tortillachips.

Ik maakte een flinke pan vol, voldoende voor 5 a 6 personen.

Bak 2 kleine pakjes of 1 groot pak rulstukjes in wat olijfolie. Voeg 2 witte uien in reepjes toe en bak ze even mee. Snijd 3 flinke knoflooktenen in dunne plakjes en doe deze erbij. Snijd een rode puntpaprika in smalle ringen en voeg toe.
Neem 2 zakjes Santa Maria tacokruiden en 200ml water en doe dit in de pan. Vermeng alles goed met elkaar.
Voeg een blik tomatenblokjes (400ml) toe en een blik chilibonen (400ml). Ik spoelde de inhoud van een blik kidneybonen (400ml) en een blikje cannellini bonen(200ml) even goed om en voegde de bonen ook toe aan de pan. Roer om.
Neem een blik crispy maïs(400ml) en voeg ook deze toe. Roer het geheel regelmatig goed om en laat het een kwartiertje pruttelen.

Serveer met wat vegan yoghurt of zoals ik hier met zure haverroom, een gehakte jalapeño, wat geraspte plantaardige kaas en tortillachips. Helaas had ik geen avocado’s in huis, anders had ik er nog wat guacamole bij gemaakt.

Heerlijk voedzaam en supersmakelijk!👌🏽❤️

*2 witte uien
*olijfolie
*2 kleine of 1 groot pak rulstukjes
*3 knoflooktenen
*1 rode puntpaprika
*2 zakjes tacokruiden, Santa Maria
*200ml water
*chilibonen(400ml)
*tomatenblokjes (400ml)
*maïs(400ml)
*kidneybonen(400ml)
*cannellinibonen(200ml)
*zure haverroom/vegan yoghurt
*plantaardige rasp (ik nam die van de Jumbo)
*1 verse gehakte jalapeño voor wat spice 🥵
*tortillachips (deze zijn van de ah, naturel is vaak vegan)

Maak jouw eigen website met JouwWeb