Bara’s🥰
Zo ontzettend lekker, luchtig en knapperig!

Ik gebruikte een plastic teil om het deeg in te mengen.
In de teil doe je een kilo patentbloem. Voeg een half pak witte broodmix met gist(Koopmans) toe.
Voeg vervolgens twee eetlepels urdi besan (oerdie meel, verkrijgbaar bij de toko) toe. Er mogen 2 zakjes bakpoeder bij in. Voeg 1 flinke tl kurkuma toe, 1,5 tl komijnpoeder en 1 tl zout.
In mijn vijzel maakte ik een pasta van 2 rode pepers en wel 10 teentjes knoflook. Voeg de pasta toe aan de teil.
Ik ontdooide 375gr deelblokjes spinazie en voegde ook dit toe aan de teil.
Voeg een scheut zonnebloemolie toe en 800ml warm water. Mouwen opstropen en er in duiken😁
Gebruik je handen om alles goed te vermengen/kneden. Zorg dat alle klontjes weg zijn en dat je een mooi, zacht deeg overhoudt. Dek de teil af en laat het deeg een ruim uur rusten.

Zet een pan met zonnebloemolie op en laat de olie goed heet worden. Doe nog een scheutje olie over je gerezen deeg en verdeel het een beetje zodat je makkelijk balletjes kunt maken(vooral olie op je handen zodat niet alles steeds vastkleeft). Druk de balletjes iets plat en maak een gaatje in het midden. Laat ze in de olie glijden. Draai ze pas als de onderkant goed bruin is en de ongebakken bovenkant er niet meer vloeibaar uitziet. Schep ze in een schaal met keukenpapier zodat het vet opgevangen wordt.

Eet de zalige bara’s met wat mangochutney, aardappelchutney, lemmetje of wat je dan ook het lekkerst lijkt!!

*patentbloem
*mix voor witbrood, met gist, Koopmans
*deelblokjes spinazie
*kurkuma
*komijnzaad
*zout
*knoflooktenen
*rode pepers
*bakpoeder
*urdi
*zonnebloemolie

Maak jouw eigen website met JouwWeb