Gisteren maakte ik tortellini met een romige paddenstoelen saus. Ik heb zoveel berichtjes ontvangen van mensen met de vraag of ik het recept wilde plaatsen… Bij deze!

De tortellini kocht ik bij Veggieworld, deze is dus niet zelfgemaakt. Ik plaats een foto van het product, je schijnt het online te kunnen bestellen.

Voor de saus:
Snijd de inhoud van een doosje gemengde paddenstoelen (Lidl) in plakjes. Laat wat neutrale olie heet worden in je pan en bak de paddenstoelen. Doe er wat rozemarijn, oregano en peterselie overheen.
Ik gebruikte een pakje kookroom van oatley (de zwarte), maar je kunt hier iedere willekeurige vegan kookroom voor gebruiken. Schenk het erbij en voeg 2 kleine blokjes maggi toe. Roer even flink door. Om het wat kazig te maken voegde ik 4 eetlepels edelgistvlokken toe EN 2 eetlepels vegan strooikaas. Meng het weer even goed en voeg wat zwarte peper naar smaak toe. Serveer het over je pasta (want dit hoeft natuurlijk niet persé tortellini te zijn).

*doosje gemengde paddenstoelen
*neutrale olie
*pakje kookroom (ik nam oatley)
*oregano
*rozemarijn
*peterselie
*maggiblokjes
*edelgistvlokken
*vegan rasp naar keuze
*zwarte peper
*pasta naar keuze