Gebakken “vis” van bananenbloesem!

Laat de inhoud van 2 blikken bananenbloesem uitlekken en spoel het even goed af met warm water(daarna uitlekken😄). Leg vervolgens in een schaal en druppel er wat soyasaus overheen.

Zet een pannetje met ruim zonnebloemolie op het vuur en laat het heet worden.

In een mengkom doe je: 1tl uipoeder, 1tl knoflookpoeder, 2 versnipperde norivellen(ik versnipper ze in een blendercup), 175gr tarwebloem, zout&peper naar smaak. Voeg een flesje leffe bruin toe en roer goed door met een garde. Als je liever geen bier gebruikt kun je ook 300ml water gebruiken.

Als de olie heet genoeg is(ik test het altijd met een druppel koud water, het geluid is de graadmeter) haal je de stukken bloesem door het beslag tot alles goed bedekt is en deponeer je het voorzichtig in de olie. Bak tot het mooi bruin en knapperig is, draai ondertussen een keer om. Dit gaat niet heel snel, neem de tijd. Zorg voor een bord waarop ze kunnen uitlekken(met keukenpapier) en leg ze vanuit de pan op dit bord.

Snelle ravigotte: 1 deel amerikaanse mosterd, 3 delen Hellmans mayo, 1 gesnipperde kleine rode ui, een handje gehakte augurkenplakjes en 1tl gedroogde dille. Roeren en klaar!🥳

*2 blikken bananenbloesem
*flesje Leffe bruin (of 300ml water)
*175gr tarwebloem
*tl uipoeder
*tl knoflookpoeder
*2x norivel
*zonnebloemolie
*soyasaus
*zout&peper
*Hellmans mayo
*amerikaanse mosterd
*kleine rode ui
*augurkenplakjes
*gedroogde dille

Lekker op een bagel, maar ook heerlijk bij een gerecht met patat of rijst, aardappelen enz!! Zelfs heel prima voor bij het kerstdiner!!! ❤️🌱

Maak jouw eigen website met JouwWeb