Aziatische soep:

Soep! En WAT voor eentje! Aziatische soep met koningsoesterzwammen, paprika, silken tofu, lente-ui en dumplings🥰

Bak in een pan met wat sesamolie een in reepjes gesneden puntpaprika(rood). Snijd de koningsoesterzwammen doormidden in de lengte en dan ook in reepjes, voeg toe aan de pan. Gebruik wat zout en peper en een tl mushroom sauce van Lee Kum Kee (toko) en een tl chilivlokken! Snijd 2 stengels lente-ui schuin af en voeg toe aan de pan. Bak kort mee en zet het vuur uit.
Doe wat sesamolie in een koekepan(met deksel) en verwarm. Zet de dumplings (diepvries, toko of Lidl) op de platte kant in de olie en doe de deksel op de pan. Als de onderkant bruin en knapperig oogt voeg je een half kopje water toe aan de pan. Zet de dekstel er weer op en laat 10 tot 15 minuutjes stomen.

Zet een soeppan op het vuur en voeg 1,5 liter kokend water toe. Doe er twee vegan groentenbouillonblokjes (leuk woord voor galgje) bij in en knip een norivel in hele kleine stukjes boven de pan. Er mag ook een scheutje sesamolie bij.
Als het kookt, voeg dan een eetlepel lichte misopasta toe en roer tot deze opgelost is.
Schep de koningsoesterzwammen, paprika en lente-ui door de soep. Snijd de silken tofu (vierkant bakje, toko) in kleine blokjes en voeg ook toe aan de soep.

Bij het serveren voeg je 4 a 5 dumplings toe, wat verse lente-ui en zwarte en witte sesamzaadjes.

Echt een heeeeeeeerlijk soepje🥰 Geniet ervan!

*sesamolie
*puntpaprika rood
*chilivlokken
*koningsoesterzwammen(200gr)
*in totaal 3 stengels lente-ui
*Lee Kum Kee mushroom sauce
*diepvries dumplings/Gyoza (vegan, te koop bij de toko en bij de Lidl)
*groentenbouillonblokjes
*1 norivel in hele kleine stukjes
*lichte misopasta
*silken tofu 300gr (toko)