Linguini met ricotta, gecarameliseerde rode ui en zalmfilet (alles vegan)

Snijd 3 rode uien in halve ringen en bak deze in een goede scheut olijfolie tot ze glazig en zacht zijn. Voeg dan 1tl zeezout toe en 1,5tl kristalsuiker. Roer door, zet het vuur laag en laat het een kwartiertje pruttelen (af en toe roeren, de uien mogen niet bruin worden). Voeg 1 el rode wijn azijn toe, roer door een laat nog 10 minuutjes pruttelen. Zet ze aan de kant.

Kook de linguini in ruim water volgens de beschrijving op de verpakking.
Leg de ricotta alvast in een ruime schaal waar je straks al je pasta in opdient. Voeg er 4 geperste knoflooktenen aan toe en het sap van een halve citroen. Voeg ook de rasp van een citroenschil toe.

Bak de zalmfilets in een scheut olijfolie en voeg zalmkruiden van Verstegen toe aan de filets.

Maak de ricotta klein met een vork of garde. Voeg een flinke soeplepel kokendheet pastawater toe aan het bord met de ricotta, de citroen, de knoflook en de peper en gebruik je garde om er 1 romige saus van te maken.
Giet de pasta af en voeg toe aan de schaal met saus. Vermeng het goed met elkaar en doe er wat vers gemalen zwarte peper bij door.
Schep de uien ernaast en leg de zalmfilet erbij (uiteraard kun je ook alles door elkaar gooien). Verdeel er wat edelgistvlokken en parmesan overheen en geniet!!❤️👌🏽

*linguini
*1 citroen
*4 tenen knoflook
*zwarte peper
*vegotta (vegan ricotta, ah)
*3 rode uien (zout, suiker, rode wijnazijn)
*olijfolie
*zalmfilet van Vivera
*zalmkruiden van Verstegen 
*edelgistvlokken en/of parmesan