GroenVoer Quiche met Aziatisch tintje🥰

Doe 500gr firm tofu in je keukenmachine (even klein maken met je handen), voeg er 2el plantaardige melk aan toe (ik nam soyamelk), 1el zonnebloemolie, 1el sesamolie, 1 el vegan vissaus (in de toko, bij Ekoplaza of online verkrijgbaar), 1el mushroomsauce van Lee Kum Kee, 4el edelgistvlokken, 2el gochugaru(rode peper poeder), 1tl kala namak en zout&zwarte peper naar smaak. Vermeng het tot het de structuur heeft van een smeuïge, dikke roomkaas en schep het mengsel in een ruime schaal.

Zet de oven vast op 180 graden en plaats het rooster alvast onderin.

Wok een grote zak Chinese, Japanse of Thaise (ik nam Chinese want die lag in de aanbiedingsbak) in een el sesamolie. Schep de groenten vervolgens door het tofumengsel, meng even goed door elkaar.

Zorg ervoor dat je quichedeeg van tante Fanny al een kwartiertje uit de koelkast is. Rol hem uit en leg in een lage ronde bakvorm. Prik de bodem goed in met een vork en laat hem een paar minuutjes voorbakken als de oven heet is (een minuutje of 3).
Haal de vorm uit de oven en vul de bodem met de tofu/groenten vulling. Gebruik een spatel of de achterkant van een lepel om de vulling mooi vlak in de bodem te drukken.

Zet de vorm onderin de hete oven en laat hem hier 20 minuten staan.

Snijd een aantal champignons en wat lente-ui en bak ze op hoog vuur in wat sesamolie. Leg dit na de 20 minuten bovenop de quiche als topping. Verdeel er wit en zwart sesamzaad overheen en zet de vorm nog 10 minuten in de oven.

Serveer met kimchi, koude ringetjes lente-ui en chiliolie. Ik vind m zaaaaaalig! Hopelijk jullie ook!!💚

*500gr firm tofu
*edelgistvlokken
*plantaardige melk
*zonnebloemolie
*sesamolie
*mushroomsauce Lee Kum Kee (toko)
*vegan vissaus(toko, Ekoplaza)
*gochugaru
*zout&peper naar smaak
*kala namak (voor de eismaak)

*Chinese (Japanse of Thaise) wokgroenten, grote zak
*tante Fanny quichedeeg
*champignons
*lente-ui
*wit/zwart sesamzaad

*kimchi
*chili olie