Vegan garnalen in bierbeslag:

Pak 2 mengkommen, doe de garnalen(vegetarian shrimps van amazing oriëntal) in 1 van beide kommen, voeg een flinke scheut soyasaus toe met 3 geperste knoflooktenen en een el sambal badjak. Meng het goed zodat alle garnalen bedekt zijn met het mengsel. Zet deze kom aan de kant.
In kom 2 doe je 175gr tarwebloem, 1tl uipoeder, 1tl knoflookpoeder, 1 klein gesnipperd norivel, wat zeezout en peper naar smaak. Roer dit even om en voeg 1 flesje bruin bier toe (Leffe is vegan). Gebruik een garde om dit goed te mengen.

Zet een koekenpan op het vuur met wat water erin. Plaats je stoommandje erin. Als het water kookt, zet het vuur laag en plaats je baobuns erin.

Zet een pan met zonnebloemolie op het vuur en laat de olie goed heet worden. Controleer dit met een druppel water. Haal de gemarineerde garnalen 1 voor 1 door je beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Vul de pan, maar leg ze niet op elkaar. Bak ze tot ze mooi bruin zijn en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Vul de baobuns (na ongeveer 10a 15 minuten stomen) met de garnalen, wat gemengde sla en een flinke dot scherpe knoflooksaus (3delen mild&creamy, 1 deel mayo, 1tl sambal badjak, 3 knoflooktenen, 1 tl gedroogde bieslook, 1 tl gedroogde peterselie).

Geniet er lekker van! Ze zijn echt zaaaaalig!❤️👌🏽

*tarwebloem
*Leffe bruin
*uipoeder
*knoflookpoeder
*soyasaus
*verse knoflook
*bao buns (toko)
*gemengde sla
*vegan shrimp(toko)
*norivel
*zeezout&peper
*zonnebloemolie
*sambal badjak
*mild&creamy Alpro
*mayolijn
*gedroogde peterselie en bieslook