Tteokbokki met worst😄 Klinkt als fusion🤣
Week je rice cakes in een schaal met warm water. Ik liet ze er 2 uurtjes in staan (terwijl ik mijn haarballen uitliet). Snijd een blok stevige tofu in vierkante of driehoekige plakjes. Marineer deze in een afgesloten bakje met wat vegan vissaus en een vel nori zodat de zeesmaak er lekker intrekt.
Doe 1,5 liter water in een grote pan, voeg 1/3 flesje agavesiroop toe (ja, echt…veel he?🤪), ricecakes erin en breng het water aan de kook. Voeg ongeveer 200ml gochujang toe (als jij er ook zo vak houdt) en strooi er nog 2 eetlepels gochugaru bij. Voeg een eetlepel champignon bouillon toe (blikje toko) en een scheut soyasaus.
Roer het even goed door en voeg je plakjes tofu toe. Ik voegde ook een zak gesneden spitskool toe. Zet het vuur wat lager zodat de saus wat dikker kan worden. Snijd 3 stengels lente-ui in ringetjes en voeg na een minuut of 10 toe aan de pan. Zorg ervoor dat het water van begin tot eind zo’n 30 minuten tot een uur kookt. Belangrijk is dat de ricecakes goed zacht zijn en dat de saus de dikte heeft die jij het lekkerst vindt.
Verdeel er wat sesam over als je het opdient. Ik bakte 2 beyond worsten in sesamolie, sneed ze in plakken, wat sesam en lente-ui erover…. De worst dipte ik in de tteokbokki ❤️

*ricecakes (toko)
*gochujang (toko of ah)
*gochugaru(toko)
*agavesiroop
*champignon bouillonpoeder (toko)
*lente-ui (ook wat extra voor bij het serveren)
*soyasaus
*400gr tofu in plakjes, gemarineerd in vegan vissaus en een vel norivel
*200gr gesneden spitskool
*sesamzaadjes
*beyond worst (of iedere andere vegan variant)

Eet smakelijk!! Ik vind dit echt een zaaaalig gerecht. Zoet, pittig, bijzondere structuren….ik word er blij van! Jij hopelijk ook!😄❤️