MINI PIDES
vulling:


300 gr vegan rul gehakt

1 grote witte ui
2 rode puntpaprika’s                                                   200 gr tomaten
4 knoflooktenen
25 gr verse peterselie
1 1⁄2 tl komijnzaad (gemalen)
1 1⁄2 tl paprikapoeder
3 tl zout
1 tl tijm
60 gr tomatenpuree
1 flinke eetlepel sambal badjak                                     15 ml olijfolie
peper (naar smaak)

deeg:
500 gr tarwebloem                                                       7 gr gist
18 gr suiker
8 gr zout
75 ml Alpro mild & creamy                                           60 ml zonnebloemolie
200 ml water

Doe de bloem, suiker, zout, gist, yoghurt en olie samen in een kom. Voeg in etappes warm water toe. Kneed het deeg 10 a 15 minuten. Leg de deegbal een uur in een afgedekte kom op een warme plek.
Doe het rul gehakt in een grote mengkom. Snijd de tomaten, paprika’s en de ui heel fijn, pers de knoflooktenen en hak de peterselie fijn. Voeg het allemaal toe aan de mengkom met gehakt. Voeg peper, zout, thijm, komijn, paprikapoeder, sambal badjak, olijfolie, tomatenpuree. Meng het goed door en zet het afgedekt in de koelkast zodat de aroma’s goed vermengen. 
Verdeel het deeg in 16 kleine balletjes van ongeveer 55gr per bal. Strooi wat bloem op je werkplek en rol de balletjes 1 voor in uit tot langwerpige lapjes(ongeveer 20cm lang en 8 breed). Leg de lapjes op een bakplaat (vergeet het bakpapier niet) en vul het midden met het gehaktmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen (zie foto eindresultaat) en druk dicht aan de uiteinden. Verwarm ondertussen de oven voor op 210graden.
Kwast de gevouwen randjes af met wat plantaardige melk en sprinkel er witte en zwarte sesamzaadjes overheen.Plaats het bakblik ongeveer 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!!

Maak jouw eigen website met JouwWeb