Gisteren maakte ik gyoza’s 🥰
Ik gebruikte een pakje gyoza wrappers die ik kocht bij de toko. In de app van de ah staan deze ook.

Voor de vulling:
Snipper 2 witte uien, snijd 5 tenen knoflook in plakjes, snijd een hand vol wortels in plakjes. Doe wat sesamolie in je pan (ik nam een grote hapjespan) en voeg je gesneden groenten toe als de olie heet is.
Voeg, als de ui glazig is geworden, een zak (400gr) gesneden spitskool toe.
Doe er een scheut soyasaus door en 2 el mushroomsauce van Lee kum kee. Roer even flink door. Schep er een goede eetlepel bruine basterdsuiker door en een eetlepel gochugaru (rode peperpoeder). Verkruimel vervolgens een blok stevige tofu(500gr) boven het mengsel. Schep het flink door elkaar en laat het even sudderen. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Je kunt ook een zalige vulling maken door bijv. het gehakt van Beyond Meat te gebruiken.

Gyoza’s vouwen:
Zorg ervoor dat je verpakking gyoza vellen al een ruim uur uit de vriezer ligt, uit de verpakking. Pak telkens voorzichtig het bovenste velletje en leg op de linkerhand(als je rechts bent). Schep met een desserlepel een bolletje mengsel in het midden van het vel. Maak de rand rondom nat met wat water. Plak het vel in het midden goed aan elkaar. Verder verwijs ik jullie naar YouTube. Zoek op “how to fold a round wonton wrapper” en vind een eenvoudige uitleg. Het is even friemelen, maar best een leuk werkje! Zorg dat je alle naadjes goed dichtdrukt.

Bereiden:
Verhit wat sesamolie in een grote hapjespan, zet de gyoza’s stuk voor stuk in de olie en bak ze even tot de onderkant er bruin en knapperig uitziet. Voeg vervolgens een klein kopje water toe (zo’n mini senseokopje) en doe het deksel op de pan. Laat het even staan tot het water verdampt is en ze zijn ready to eat! Lekker met chiliolie erover, wat gesneden lente-ui, een zoet/pittig soyasausje, sriracha of het heerlijke mengsel uit het potje op de laatste foto (amazing oriental).

De rest van het gerecht op de foto zal ik in een aparte post nader toelichten.

Veel vouwplezier en eet smakelijk ❤️🌱

*2 witte uien
*5 tenen knoflook
*zak worteltjes
*zak gesneden spitskool
*scheut soyasaus
*mushroomsauce Lee Kum Kee (toko)
*bruine basterdsuiker
*gochugaru
*sesamolie
*stevige tofu (500gr)
*gyozavellen (toko, ah)
*sesamzaadjes wit&zwart