Van de week maakte ik dit pull apart cheesy garlicbread 🧄 🧀❤️👌🏽

Ik gebruikte het deegrecept van mijn zachte puntjes:

*10gr droge gist
*7gr zout
*20gr kristalsuiker
*650 a 700gr tarwebloem

*65ml zonnebloemolie
*nog eens 10ml zonnebloemolie
*350ml warm water

Meng de droge ingrediënten in een kom (ik deed het in de kom van mn standmixer en liet deze het kneedwerk doen). Maak een kuiltje en voeg de natte ingrediënten toe. Kneed het tot een zacht en egaal deeg. Voeg de 10ml olie toe en kneed nog eventjes. Dek vervolgens de kom af en laat het deeg een uur rijzen.

Verpak 2 knoflookbollen(1 grote of 2 kleintjes) met de top eraf, olijfolie erover en zout&peper in aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het aluminium pakketje er een uur in.
Haal je boter alvast uit de koelkast (violife block), snijd 100gr af en laat deze buiten de koelkast. Laat de knoflook iets afkoelen en knijp vervolgens de zacht geworden knoflook uit zijn jasje, in de kom waar de boter in zit. Voeg een eetlepel peterselie en een eetlepel bieslook toe. Gebruik een vork om het allemaal goed te mengen en voeg zout en peper naar smaak toe… proef even😍 Zet de oven nu op 200graden.

Strooi wat bloem op je werkblad en stort het gerezen deeg erop. Rol het uit tot een grote rechthoekige plak. Verdeel je knoflookboter over de plak met de achterkant van een lepel. Strooi er een pak plantaardige rasp (Gouda) overheen. Snijd plakjes van de plak die zo breed zijn als je cakeblik/ovenschaal, ongeveer net zo hoog als je cakeblik/ovenschaal (want het gaat enorm rijzen in de oven). Stapel de plakjes op elkaar en plaats ze op zn kant in de bakvorm. Prop de vorm niet te vol!

Van het restant maakte ik een rol, deze sneed ik in plakjes en deze legde ik in een aparte bakvorm. Beide samen ongeveer een half uurtje in de oven. Na 20 minuten heb ik ze 1 level omlaag geplaatst. Voor het serveren even wat olijfolie eroverheen kwasten en tadaaaa!

Wij hebben hier enorm genoten van het resultaat! Jij hopelijk ook!!